Jädra Prästgård

Sida

Om oss

Linda och Torbjörn

Vi har bott på Jädra Prästgård i Håbo-Tibble sedan 1993 och tagit hand om betesmarker och skogen, och sedan i år odlar vi också. Vi är ett småskaligt ekologiskt lantbruk som vill öka mångfalden. Vi har många olika grödor, skapar boplatser för insekter, odlar blommor för bin och andra pollinerare, odlar gamla svenska kultursorter som kan anpassa sig till lokala förhållanden och vi bygger upp livet i jorden genom gröngödsling.

Vi har också anlagt våtmarker på åkrarna som är viktiga boplatser för många arter.

Våra artrika beteshagar betas av kor, får och hästar, och vi har restaurerat en gammal hasselrik äng från 40-talet. Skogen sköts som naturnära skogsbruk , utan kalhyggen

Våra produkter och användning

Vårt första odlingsår har vi Gråärt, en gammal svensk kulturgröda som är på stark frammarsch. Den kan användas i allt från sallader till grytor, soppor, hummus, pesto, tacos och vegobiffar. Du kan krossa de kokta ärtorna och använda istället för köttfärs. Gråärt har en nötig smak. Den är rik på järn, protein, kostfiber och mineraler.

Vårt Dala Lantvete är en gammal svensk kultursort som förädlats fram av bönder i Dalarna under många generationer.  Det har högre mineral och vitamininnehåll och en skonsammare glutensammansättning än vanligt vetemjöl. Du kan använda Dala lantvetemjöl precis som vanligt vetemjöl. Vårt rågmjöl är stenmalet hemma hos oss och är också en gammal kultursort som förädlats fram av bönderna själva. Utmärkt för surdegsbröd och annan bakning.

Jädra prästgårds produkter


Kontakta Jädra prästgård

Kontakta oss gärna

Så hanterar vi dina personuppgifter: farmerandbutcher.se/integritetspolicy

Hitta hit

Jädra Prästgård

Jädra Byväg 2

197 93 Bro

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå