Gårdsfisk

Hemsida

Om oss

Efter att ha arbetat inom fiskeindustrin och sett hur miljön påverkas, föll sig universitetsvalet marinbiologi enkelt för Johan Ljungquist. Mikael Olenmark Dessalles å sin sida kom från ett snudd på överdrivet intresse för tekniska lösningar inom vatten och energi.  2009 träffades vi i ett projekt som handlade om urban fisk- och växtodling. Visionen om att producera världens mest hållbara fisk och förändra svensk livsmedelsproduktion i grunden tog form.

Efter att ha prövat olika metoder  och konstaterat att det inte skulle fungera i större skala insåg vi att livsmedel ska produceras där de alltid har producerats, på landsbygden. Där har man nytta av den gödsel som är en biprodukt av all djurhållning, den som inte hör hemma i havet, sjöar eller i kommunala reningsverk. Så vi började leta efter en gård. Det var lättare sagt än gjort, vi letade runt om i Skåne, men eftersom detta är Sveriges kornbod var alla gårdar utom räckhåll för en studentbudget.

Gården

På en gård finns byggnader och jordbruksmark – det som behövs för att föda upp fisk –  med låg miljöpåverkan. I bassänger inomhus kan fisken inte rymma, vattenkvalitén kan kontrolleras för att säkerställa en god fisk. I en kontrollerad miljö får vi också bra översikt över fisken och dess hälsa för att garantera så bra miljö som möjligt för fisken. Utanför finns jordbruksmark som behöver den näring som uppstår i fiskuppfödningen. På så vis blir det näringsbalans mellan protein (fiskuppfödning) och grödor (odling) – hållbart kretslopp helt enkelt, där det ena föder det andra.

Gårdsfisk produklter


Kontakta Gårdsfisk

Kontakta oss gärna

Så hanterar vi dina personuppgifter: farmerandbutcher.se/integritetspolicy

Hitta hit

Gårdsfisk

C/o Johan Ljungquist

296 33 Åhus

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå