Vad odlas i din stad?

Stads- & Närodlat

Om oss

Farmer & Butcher är ett nätverk kring matglädje över den bästa maten som finns runt omkring användaren på det mest hållbara och enklaste sättet. Vi vill att säljare; lantbrukare, uppfödare och stadsodlare ska kunna välja att investera i nätverket

Vårt uppdrag är att göra Sveriges mat mer integrerad med de lokala städerna och ett första val för konsumenten

Användarna ska kunna känna optimal trygghet och tillhörighet med maten som köps och säljs på plattformen utan att behöva engagera sig i ursprung, näring och innehåll om de inte vill

Vi vill bort med onödiga processer, tillsatser, transporter och mellanhänder

Vi satsar på svensk och lokal god mat. Vi vill ständigt förenkla och förbättra länken mellan producenter och kunder i ett område. Vi förverkligar detta just nu genom två sätt:

    1.  Genom en hemsida att köpa mat ifrån och en upphämtningsplats. Handla innan du kommer ner och plockar, eller handla direkt på plats med din telefon. T. ex. Kungsholmen.
    2.  Genom att handla som vanligt i en butik. T. ex. Södermalm.

Se Sveriges torg på startsidan

 

 

 

Konsumenternas lokala lanthandel i stan – Eftersom producenterna har direktkontakt med hemsidan och butiken och ser vilka kunder som handlar av vad så skapas relationer i nätverket och intressen kring produkterna. Producenterna ser när saldot på deras varor är låga och kan välja att fylla på

 

 

Farmer & Butcher är en koordinator. Vi koordinerar mat mellan producenter och konsumenter i Sverige genom vår trygga, öppna och kostnadsfria footprintmodell. Alla producenter med ren riktig mat att sälja behöver inte betala för att få en stämpel som förtydligar detta. Ordet är det som har betydelse för hållbar och riktig mat på vår plattform och i vår footprintmodell. Ordet befinner sig endast mellan två parter – producent och konsument. Hellre ett rykte att bevara än en stämpel att betala för. Vår plattform tillåter kunden att kunna handla varor baserat på pris eller hållbarhet (footprint). För oss är det viktigt att kunderna kan skapa egna gårdsnätverk och kunna se vem som har producerat det dom äter. Vetskapen för användarna är att fokus alltid ligger på råvarornas kvalitet och att råvarorna alltid har sin produktion och transport inom Sverige.

Vi vill behålla och öka våra lokala lantbruk samt satsa på teknik och odling som gör utbudet bättre, säsonger bredare och som kan få nya råvaror att blomstra lokalt utefter vad den lokala efterfrågan vill

Svenska matproducenter

 

 

 

 

 

 


 

SVERIGES BÄSTA MAT

DEN MEST KLIMATSMARTA MATEN

FOOTPRINT

Farmer & Butcher

 

Ekologi är namnet

 

 

Land och hav

Ett gynnsamt samspel mellan två marknader

Våra moraliska och kulturella aspekter kring djur och växter kan inte begränsa kunskapen om att kunna ta hand om båda två. Den mänskliga kroppen kan tillgodose näring från både växtriket och djurriket och har format vår matkultur som den är idag

Båda två samverkar och gynnar varandra på olika sätt

 

 

 

 

 

Vår bakgrund

Varför?

1) För att nå en globalt anpassad och hållbar framtid, samt ett hållbart Sverige, så krävs det att vi blir mer självförsörjande inom livsmedel. I Sverige idag importerar vi mer än hälften av den mat vi äter. (1)

2) I dag ser vi samhällsproblem som är direkt kopplade till vår kosthållning, dels problem rörande vår hälsa (a) och dels problem kopplat till matens påverkan på miljön (b).

a) Missvisande information om mat och näring som leder till att människor äter sådant man inte vet är skadligt och får olika sjukdomar och besvär. (2)

b) Miljöpåverkan med transporter över långa avstånd. Beroendet av fossila bränslen vid råvarutillverkning, hög förbrukning av vatten och kemikalier. (1)

3) Globala livsmedelsproduktionsbolag visar brister i social hänsyn mot anställda och oetisk hantering av djur. Många livsmedel innehåller komponenter världen över vilket gör det näst intill omöjligt att spåra och identifiera. (1)

4) Information kring hur partisk forskning/affärsverksamhet om mat och näring påverkar oss och vår omgivning.  Lyfta fördelarna och vinningen med ett stads- och närodlat koncept. Vi vill att tech-bolagens fingertoppskänsla för framdrift blandar sig med lantbruk och kunskap. (3)

5) Saknad av ett verktyg att handla mycket av det enkla, smakrika, näringsrika och lokala. Ett trygghetskoncept.

Fotnoter - Källor

Längst ner på denna sida 

Stads- och närodlat

Ett tredimensionellt koncept med ekologisk kärna

 

 

Agenda 2030

Samarbeten och press

Farmer & Butcher samarbetar med det lokala nätverket ”Odlarcentrum” beläget i slakthusområdet, Stockholm.

Koordinerat av Invest Stockholm.

Hallvägen 7, 121 62, Johanneshov.

 

Press

Läs om oss i Mitti.se

Läs mer om oss på Conveniencestores

Use local nature

Towards a global future

 

Stads- och närodlat

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå