Vad odlas i din stad?

Stads- & Närodlat

Om oss

Farmer & Butcher är ett nätverk av producenter, konsumenter och bra mat som finns runt omkring användaren på det mest hållbara och enklaste sättet. Producenter kan välja att bli en del av nätverket som är helt gratis.

Vårt uppdrag är att göra Sveriges mat mer integrerad med de lokala städerna och ett första val för fler konsumenter

Användarna ska kunna känna optimal trygghet och tillhörighet med maten som köps och säljs på plattformen utan att behöva engagera sig i ursprung, näring och innehåll om de inte vill

Vi vill bort med onödiga processer, tillsatser, transporter och mellanhänder

Vi satsar på svensk och lokal god mat. Vi vill ständigt förenkla och förbättra länken mellan producenter och kunder i ett område.

Vi förverkligar detta på flera sätt:

 

 

Obemannat och samarbeten

En obemannad lösning sänker kostnader för en butik. Det gör att lokala produkter som generellt är dyrare än de som kommer från utlandet kan komma ner i pris utan att intäkten för producenten påverkas.

Just nu har nätverket av producenter en obemannad butik kopplat till webbutiken på den här hemsidan. Kunderna kan handla innan de kommer ner och plockar, eller handla direkt på plats med sin telefon.

Ett samarbete med ett café eller annan verksamhet som oftast brinner för samma sak är win-win. De som har ett café kan sälja produkterna som de är men också köpa för att använda till deras mat på cafét.

Vi har fått ett samarbete med ett café på Södermalm som gör just detta

Se gårdar, butik och samarbeten på Sveriges torg på startsidan

 

 

Personliga mötet

Det är bra med en hemsida där kunden enkelt kan läsa om varje gård och deras produkter samt att kunna kontakta dem på. För många av oss är det ännu viktigare och roligare att stärka relationen genom personliga möten. Ibland händer det att en producent stöter på sin kund när de fyller på i butiken eller på cafét. En producent kan också säga till när en leverans är på gång i samband med vårt nyhetsbrev så att kunderna vet när de kommer vara på plats.

Eftersom producenterna har direktkontakt med hemsidan och butiken och ser vilka kunder som handlar av vad så skapas relationer i nätverket och intressen kring produkterna. Producenterna ser när saldot på deras varor är låga och kan välja att fylla på

 

 

För oss är det viktigt att kunderna kan skapa egna gårdsnätverk och kunna se vem som har producerat det dom äter. Vetskapen för användarna är att fokus alltid ligger på råvarornas kvalitet och att råvarorna alltid har sin produktion och transport inom Sverige

Svenska matproducenter

 

 

 

 

 

 


 

SVERIGES BÄSTA MAT

Ren mat med kort transport

FOOTPRINT

Farmer & Butcher

 

Ekologi är namnet

 

 

Ett gynnsamt samspel mellan två marknader

Våra moraliska och kulturella aspekter kring djur och växter kan inte begränsa kunskapen om att kunna ta hand om båda två. Den mänskliga kroppen kan tillgodose näring från både växtriket och djurriket och har format vår matkultur som den är idag

Båda två samverkar och gynnar varandra på olika sätt

Vår bakgrund

Varför?

1) För att nå en globalt anpassad och hållbar framtid, samt ett hållbart Sverige, så krävs det att vi blir mer självförsörjande inom livsmedel. I Sverige idag importerar vi mer än hälften av den mat vi äter.

2) I dag ser vi samhällsproblem som är direkt kopplade till vår kosthållning, dels problem rörande vår hälsa (a) och dels problem kopplat till matens påverkan på miljön (b).

a) Missvisande information om mat och näring som leder till att människor äter sådant man inte vet är skadligt och får olika sjukdomar och besvär.

b) Miljöpåverkan med transporter över långa avstånd. Beroendet av fossila bränslen vid råvarutillverkning, hög förbrukning av vatten och kemikalier.

3) Globala livsmedelsproduktionsbolag visar brister i social hänsyn mot anställda och oetisk hantering av djur. Många livsmedel innehåller komponenter världen över vilket gör det näst intill omöjligt att spåra och identifiera.

4) Information kring hur partisk forskning/affärsverksamhet om mat och näring påverkar oss och vår omgivning.  Lyfta fördelarna och vinningen med ett stads- och närodlat koncept. Vi vill att tech-bolagens fingertoppskänsla för framdrift blandar sig med lantbruk och kunskap.

5) Saknad av ett verktyg att handla mycket av det enkla, smakrika, näringsrika och lokala. Ett trygghetskoncept.

Stads- och närodlat

Ett tredimensionellt koncept med ekologisk kärna

 

 

Agenda 2030

Samarbeten och press

Farmer & Butcher samarbetar med det lokala nätverket ”Odlarcentrum” beläget i slakthusområdet, Stockholm.

Koordinerat av Invest Stockholm.

Hallvägen 7, 121 62, Johanneshov.

 

Press

Läs om oss i Mitti.se

Läs mer om oss på Conveniencestores

Use local nature

Towards a global future

 

Stads- och närodlat

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå