Butchers Market

Gå till butik

För en trygg och välmående framtid

Kött, fisk, skaldjur, mejeri och ägg har en existerande och betydande marknadsandel i hela livsmedelsbranschen världen över. Farmer & Butcher är ett alternativ som både tar hand om det vi har och vill att boskap får en trygg och välmående framtid såklart. Fisk- och djurfoder, omgivning och hälsa etc. är naturligtvis viktigt för att djur ska kunna må bra, därför vill vi kunna framföra det på ett enkelt sätt för kunden att se på hemsidan. En livscykelpresentation med några korta meningar för att marknadsföra sin varas kvalitét visas i samband med köpet av en vara. Se även Ädelhet under  Footprintmodellen.

Mer butchers

Förutom de uppfödare och slakterier som finns i landet, kan vilt kött eller uteblivet viltkött från jaktlag säljas här.

De delar av djuren som inte används som livsmedel till oss, kan istället säljas till stadens lokala verksamheter så som tex: skinn och ull till skomakare och kläder eller inälvsmat till de lokala husdjuren. Om djurtransporter måste ske bör alltid dessa ske i så korta avstånd som möjligt och åskådliggörs i samband med köp av en vara och intygas under distansparametern Distans och Fraktsätt. Djur ska aldrig vara involverade i industri eller bli skadligt stressade.

 

Akvakultur

Butchers Market ser över fiskodlingar där inte vild fisk räcker till

Akvaponisk odling

Exempel

Butchers market i Stockholm på östkusten, kommer inte ha lika stort utbud på vild fisk i den mängd som västkusten i och med Östersjöns dåliga förhållande. Då ligger det i Farmer & Butchers intresse att ta reda på vart östkusten kan välja att hämta sin bästa* fisk.

* = Livscykelanalys för kvalitén på ett absolut näringsvärde, (Visas under Renhet/LCA i köprutan för en råvara när man klickat på gårdsnamnet)

* = Fotavtrycksanalys för att kunna mäta miljöpåverkan i förhållande med distans. (Transportmeter visas under avstånd i köprutan för en råvara när man skrivit in sitt postnummer)

Farmer & Butcher har Stockholms bästa fisk. Vi är ständigt på jakt efter större utbud som kan klargöras genom vår footprintmodell. I dagsläget har vi Abborre, Fjällröding, Fjällöring (efter säsong), Rödstrimma och Clarias. Följ upp kvalitén på fisken inne på produktsidan genom att klicka på gårdsnamnet. Nedan visas exempel om hur Vadstena fisk väljer att redogöra en LCA om deras Abborre.

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå