Butchers Market

Gå till butik

En trygg och bra framtid

Kött, fisk, skaldjur, mejeri och ägg har en existerande och betydande marknadsandel i hela livsmedelsbranschen världen över. Farmer & Butcher väljer producenter där djuren mår bra och har en trygg och välmående framtid. Fisk- och djurfoder, omgivning och hälsa etc. är därför viktigt för oss. Vi frågar alltid producenten om deras djurhållning och vill att de ska kunna presentera det. En presentation med några korta meningar för att intyga kvalitét och hållbarhet visas inne på en produkt när du trycker på gårdsnamnet. Se även Renhet under  Footprintmodellen.

Lokalt naturbeteskött

 

Svenskt och lokalt naturbeteskött är det bästa vi kan få ta del av idag. Djuren går ute och betar under varma halvåret och under vintern är viktigt med bra rent foder.

Annika och David som driver Lövsta lammgård har tillgång till kommunens naturbetesmark där lammen och fåren går fritt och betar. På vintern ger de obesprutat bra foder från lokala gårdar.

Karin och Daniel har fjällkor nära intill Lövsta lammgård som även de har naturbetesmark att röra sig på. Fjällkon är en nordisk ras som har hög proteinhalt i deras mjölk som är extra bra till att göra ost.

Bufflar som har egna gjyttjebad att bada i på somrarna är en lyx. Öja gård ligger nära Vingåker och har ett fåtal bufflar som rör sig omkring på stora ytor större delen av året. Många går inte till slakt men när det förekommer gör de jättegoda buffelburgare som vi får ta del av ibland.

Fredrik och Lovisa har ekologiskt foder bl. a. odlat från deras egna gård som de strör ut på gräsytorna som deras kycklingar pickar på.

Svenska mejeriet

Sverige är ett mjölkland och har den bästa mjölken. Det ger oss de finaste produkterna i mejeriköket.

Öja gård gör prisbelönad mozzarella av deras buffelmjölk. Av mjölken gör de även jättegod och naturlig buffelyoghurt. Precis som andra djur ger inte bufflarna mjölk året om vilket gör att deras fantastiska produkter bara finns under säsong.

Lilla mejeriet Geten gerda & Ko som Sophia driver ute på Lidingö gör flera typer av ostar och ostkakor med mjölk från ekologiska lokala gårdar som Sörbro gård och Lovö prästgård.

 

 

Gute glass!

Inga konstigheter

Lokala hantverk

 

Råvarorna i fokus

 

 

Alltifrån färdigkryddade lyxkorvar till vildsvinshamburgare och blodpudding. Hantverk med allt Sverige har att erbjuda.

Att kunna presentera ursprunget på sina råvaror i sitt hantverk och tycka det är viktigt utstrålar kvalitét och omsorg. Något te.x Joseph och Karolina gör om sitt hantverk när de presenterar sitt kött från Åby gård norr om Stockholm.

 

Vilt

Resultatet av att handeln kunnat tillhandahålla kött i låga prisklasser har lett till att vi ökat våra köttvanor. Konsumtionen har även lett till det näst största hotet, ohälsa.

”Det finns både klimat- och hälsomässiga fördelar med att köpa och äta vilt. Våra skogar och sjöar ger oss ett fantastiskt utbud av kött och fisk som inte krävt utfordring, transporter, hormoner eller vaccin. Det gör att vi sett en minimal klimatpåverkan från våra produkter.” Berättar Vilt of Sweden om deras syn på kött

Ibland får vi vilt från Ekensberg. Platsen där Ekensbergs gård ligger är certifierade för att uppnå och upprätthålla en långsiktig balans mellan aktiv viltvård och ett jord- och skogsbruk.

Vilt kött

Älg, vildsvin, dovhjort, kronhjort och rådjur

Vild fisk

Fjällöring och fjällröding med mera finns under säsong

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå