Årby Rusthåll

743 91
Våra huvudsakliga intressen på gården rör sig kring bioenergi, småskalig djurhållning och hållbar odling. Förr i tiden betalade man ofta skatt genom att leverera en del av gårdens produktion till gemensamma angelägenheter. Ett rusthåll hade ansvar för att en av kungens beridna soldater var rätt rustad för sin uppgift. Vår gård ansvarade för en av livgardets dragoner. Han skulle bland annat ha en häst, lagom stor och helst mörk, samt uniform och andra persedlar.

Tre Bönder

643 97
Tre Bönder är ett familjeföretag som producerar KRAV-märkt nötkött på Torps Gård i Näshulta. Vi fokuserar på nötköttsproduktion och har i huvudsak Hereford-kor med inslag av Angus. Vi har även en del får som hjälper till att beta våra hagar. Vår idé är att producera nötkött i en relativt liten skala med stort fokus på djurens välmående och livskvalitet. För oss känns det rätt att arbeta på det sättet och vi tror att våra produkter håller en högre kvalitet tack vara det. Vi samarbetar med ett närliggande slakteri för att minimera obekväma transporter och vi gör återtag på köttet som vi sedan säljer direkt till våra kunder.

Farmy

121 62
Vår grundare, Alan Koliji, flyttade till Sverige 2011 för att fortsätta sin akademiska karriär inom ekologi och miljövård, efter att i flera år ha jobbat med FN:s naturskyddsprogram världen över. Ett särskilt fokus för det arbetet var att hitta hållbara metoder för att engagera lokala samhällen i miljöskyddsarbetet. Idag fraktas stora mängder mat över långa avstånd för att nå till våra tallrikar och den transporten står för en betydande del av importerade matens växthusgasutsläpp. Ett kilo grönsaker importerat med flyg till Sverige genererar till exmpel 11 kg koldioxiekvivalent, nästan dubbelt så mycket som samma mängd lokalproducerat fläskkött (6 kg CO2e). Att producera mat så nära konsumenten som möjligt är därför en nödvändighet.

Johannas Stadsodlingar

Vi på Johannas Stadsodlingar odlar och säljer lokalt odlad fisk, grönsaker och örter. Vi jobbar med ett cirkulärt odlingssystem som kallas för akvaponi. Det gör att vi kan producera det som skall bli din mat, året om, oavsett om det är 30 grader varmt och torka eller 30 grader kallt och en meter snö. Dessutom så har vårt akvaponisystem väldigt låg miljöpåverkan

Säby Gård

Gården har arrenderats sedan 1952 av familjen Windahl och nu drivs gården av paret Mikael och Åsa och Mikael är tredje generationens bonde på gården. I dag bedriver vi spannmålsodling och vi har  ca 320 ha under plog. Familjen har odlats potatis från att de kom till gården på 50-talet och i dag odlar vi på ca 3 ha och då både färskpotatis och vinterpotatis.  Hösten 2012 startade vi vår nya verksamhet på gården,  vårt - Rapspresseri! Under alla år har vi förutom mycket annat odlat raps men sålt den vidare så det känns väldigt roligt att kunna producera egen kallpressad rapsolja, naturligtvis från raps odlad på Ingarö och Värmdö.

Urban Oasis

117 57

We are growing leafy greens in the middle of Stockholm all year round with artificial light, minimal water consumption, no soil and totally free from pesticides. We maximize taste and minimize transport. Less stress for the environment, more taste for you. You might call it the future of farming. We call it post-organic food production. 

Stadsbondens

112 59
Varumärket Stadsbondens står för närproducerade och kvalitativa grödor framställda på ett innovativt, hållbart och miljösmart sätt. Vi producerar örter och sallader i vår stadsodling som ligger under DN-skrapan på Kungsholmen i Stockholm.

Vadstena Fisk

592 92
Vi har varit leverantörer till Mathias Dahlgrens restaurang Matsalen på Grand Hôtel i Stockholm. Tommi Kobayashi, kökschef på Mathias Dahlgren Matsalen, har gett oss omdömet ”Vi har aldrig arbetat med en produkt som har bibehållit samma fina kvalitet från första demotillfälle och vid samtliga leveranser”.  

Peterslunds Ekoodling

646 94
Peterslunds Eko Odling startade med grönsaksproduktion i 2007. Peterslund ligger mellan Björnlunda och Nyköping nära sjön Båven. Här bedriver Malin och Martin en ekologisk grönsaksodling på ca 1,5 hektar friland och 300kvm växthus och framställer mjölksyrade grönsaker. Allt är KRAV och Demeter certifierad. Med vänlig hälsning, Martin och Malin
1 2

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå