Hardö Kultur

611 38
PROBIOTISK LIVSSTIL Att proaktivt ta hand om sin hälsa är nyckeln till lånsiktigt välmående. Idag vet vi att kosten och tarmfloran påverkar allt från vårt humör till vår kropps förmåga till självläkning och vilka av våra gener vi aktiverar/deaktiverar på vilket sätt. En medveten kost är att optimera vår hälsa & välmående på både kort och långsikt!

Julitas rapsolja

643 93
Den kallpressade rapsoljan är basen i vårt sortiment. Rapsväxten odlas av lokala bönder kring Julita och skördas på våren sk. vårraps. Rapsen har frön som genom pressning utvinner en olja – rapsolja.
Varje tappning innehåller rapsfrön som kommer från de lokala odlarna och vi vet exakt vilken raps som producerats av vilken odlare. Det ger god kvalité i varje steg. Varje flaska är märkt med ett gårdsnamn som visar från vilken gård som rapsen i varje specifik flaska innehåller.

Birgittas trädgård

610 50
Birgittas trädgård är döpt efter Alexanders mamma och en rad olika grönsaker och blommor växer här under alla säsonger, vår, sommar, höst och vinter. Genom att använda växter som klarar av den hårda vinterkylan, kan Birgittas trädgård erbjuda söta och friska bladsallader under nästan hela året.

Vill du ha hjälp att komma igång med ditt eget odlande? Då kan du anlita oss för vägledning i designen av din egen trädgård. Vi har många års erfarenhet av att utveckla trädgårdar till produktiva och vackra platser. Alexander är permakulturdesigner (Permaculture Design Certificate) utbildad av David Holmgren i Australien.

Stallarholmens Brygghus

645 62
Stallarholmens Brygghus brygger hantverksmässigt och småskaligt producerad premiumöl med passion för de goda smakerna och personliga dryckesupplevelserna. Öl från Stallarholmens Brygghus bryggs på ekologisk malt från Warbro kvarn, kristallklart vatten och massor av kärlek. Här blandas öldoften med brisen från Mälaren och känslan av att någon verkligen lagt ner sin själ för att skapa ett riktigt hantverk.

Gårdsfisk

Jättebra fisk från svenska gårdar.

Jättebra i vår värld betyder god och med låg miljöpåverkan. Hur hänger det här ihop? Ja, varför föder vi inte upp fisk i kassar ute till havs? Kanske uppstår det också frågor när vi berättar att det är varmvattenlevande sötvattensfiskar? Det är lika bra att vi tar det från början. För det är en jättebra grej med fisk från svenska gårdar.

Fisk på en gård löser problem

Industriellt fiske och konventionell fiskodling omgärdas av flera miljöproblem. Där allt kokar ner till förstörda ekosystem. Därför skapade vi Gårdsfisk som med ett integrerat lant- och vattenbruk gör det möjligt att äta fisk utan att förstöra miljön. På köpet kommer en levande landsbygd.

Vilt of Sweden

982 99

Vi vill erbjuda ett alternativ till det koldioxidkött som finns i butikerna och ge dig möjligheten att uppleva de bästa råvarorna från svenska skogar och sjöar. Enkelt och till ett rimligt pris.

Kött är idag synonymt med det som uppfattas som en av vår tids värsta klimatbovar. Resultatet av att handeln kunnat tillhandahålla kött i låga prisklasser har lett till att vi ökat våra köttvanor. Konsumtionen har även lett till det näst största hotet, ohälsa.

Årby Rusthåll

743 91
Våra huvudsakliga intressen på gården rör sig kring bioenergi, småskalig djurhållning och hållbar odling. Förr i tiden betalade man ofta skatt genom att leverera en del av gårdens produktion till gemensamma angelägenheter. Ett rusthåll hade ansvar för att en av kungens beridna soldater var rätt rustad för sin uppgift. Vår gård ansvarade för en av livgardets dragoner. Han skulle bland annat ha en häst, lagom stor och helst mörk, samt uniform och andra persedlar.

Tre Bönder

643 97
Tre Bönder är ett familjeföretag som producerar KRAV-märkt nötkött på Torps Gård i Näshulta. Vi fokuserar på nötköttsproduktion och har i huvudsak Hereford-kor med inslag av Angus. Vi har även en del får som hjälper till att beta våra hagar. Vår idé är att producera nötkött i en relativt liten skala med stort fokus på djurens välmående och livskvalitet. För oss känns det rätt att arbeta på det sättet och vi tror att våra produkter håller en högre kvalitet tack vara det. Vi samarbetar med ett närliggande slakteri för att minimera obekväma transporter och vi gör återtag på köttet som vi sedan säljer direkt till våra kunder.

Farmy

121 62
Vår grundare, Alan Koliji, flyttade till Sverige 2011 för att fortsätta sin akademiska karriär inom ekologi och miljövård, efter att i flera år ha jobbat med FN:s naturskyddsprogram världen över. Ett särskilt fokus för det arbetet var att hitta hållbara metoder för att engagera lokala samhällen i miljöskyddsarbetet. Idag fraktas stora mängder mat över långa avstånd för att nå till våra tallrikar och den transporten står för en betydande del av importerade matens växthusgasutsläpp. Ett kilo grönsaker importerat med flyg till Sverige genererar till exmpel 11 kg koldioxiekvivalent, nästan dubbelt så mycket som samma mängd lokalproducerat fläskkött (6 kg CO2e). Att producera mat så nära konsumenten som möjligt är därför en nödvändighet.

Johannas Stadsodlingar

Vi på Johannas Stadsodlingar odlar och säljer lokalt odlad fisk, grönsaker och örter. Vi jobbar med ett cirkulärt odlingssystem som kallas för akvaponi. Det gör att vi kan producera det som skall bli din mat, året om, oavsett om det är 30 grader varmt och torka eller 30 grader kallt och en meter snö. Dessutom så har vårt akvaponisystem väldigt låg miljöpåverkan

Säby Gård

Gården har arrenderats sedan 1952 av familjen Windahl och nu drivs gården av paret Mikael och Åsa och Mikael är tredje generationens bonde på gården. I dag bedriver vi spannmålsodling och vi har  ca 320 ha under plog. Familjen har odlats potatis från att de kom till gården på 50-talet och i dag odlar vi på ca 3 ha och då både färskpotatis och vinterpotatis.  Hösten 2012 startade vi vår nya verksamhet på gården,  vårt - Rapspresseri! Under alla år har vi förutom mycket annat odlat raps men sålt den vidare så det känns väldigt roligt att kunna producera egen kallpressad rapsolja, naturligtvis från raps odlad på Ingarö och Värmdö.

Urban Oasis

117 57

We are growing leafy greens in the middle of Stockholm all year round with artificial light, minimal water consumption, no soil and totally free from pesticides. We maximize taste and minimize transport. Less stress for the environment, more taste for you. You might call it the future of farming. We call it post-organic food production. 

Stadsbondens

112 59
Varumärket Stadsbondens står för närproducerade och kvalitativa grödor framställda på ett innovativt, hållbart och miljösmart sätt. Vi producerar örter och sallader i vår stadsodling som ligger under DN-skrapan på Kungsholmen i Stockholm.

Vadstena Fisk

592 92
Vi har varit leverantörer till Mathias Dahlgrens restaurang Matsalen på Grand Hôtel i Stockholm. Tommi Kobayashi, kökschef på Mathias Dahlgren Matsalen, har gett oss omdömet ”Vi har aldrig arbetat med en produkt som har bibehållit samma fina kvalitet från första demotillfälle och vid samtliga leveranser”.  

Peterslunds Ekoodling

646 94
Peterslunds Eko Odling startade med grönsaksproduktion i 2007. Peterslund ligger mellan Björnlunda och Nyköping nära sjön Båven. Här bedriver Malin och Martin en ekologisk grönsaksodling på ca 1,5 hektar friland och 300kvm växthus och framställer mjölksyrade grönsaker. Allt är KRAV och Demeter certifierad. Med vänlig hälsning, Martin och Malin
1 2

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå